Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Húsvéti levendulaszirupos kalács recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 70 dkg BL-55 simaliszt
» 10 dkg cukor
» 2 tojás
» 1,5 dl tej
» 2,5 dl natúr joghurt
» 3 ek levendulaszirup
» 1/2 citrom leve és reszelt héja
» 10 dkg vaj
» 15 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (áfonya, sárgabarack, mazsola)
» 2,5 dkg élesztő
» csipet
» 1 marék mandula szelet díszíteni
» 2 ek jégcukor díszíteni
» cukor tojásdrazsé díszíteni
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe, és megkelesztjük.
Hozzákeverjük a joghurtot, két tojássárgáját, egy fehérjét, a megolvasztott vajat (nekem a fele kacsazsír volt), citrom levét, héját, levendulaszirupot és a lisztet, sót. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, végül hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket, és letakarva langyos helyen kelesztjük egy órán keresztül.
Ha megkelt, 9 részre osztjuk, vékony hurkává sodorjuk őket. 8 zsinórből kalácsot fonunk. A kilencediket újra 4 felé vesszük, ceruzányira kisodorjuk, ebből majd masnit készítünk.
Egy ovális, vagy kerek formába fektetjük a tésztát úgy, hogy a négy vékony zsinórt tesszük bele négy oldalon elosztva, rá a fonatot, majd felül megkötjük a masnikat.
A masnik mellé 1-1 kis sütőformát (3 cm átmérőjűt) megolajozva a tésztába nyomunk, és megtöltünk szárazbabbal, hogy a kelő tészta ne tudja kinyomni, ide kerülnek majd a tojások.
Újra kelesztjük a tésztát. Tetejét lekenjük a maradék tojásfehérje és 1 ek levendulaszirup keverékével, megszórjuk jégcukorral és mandulaszeletekkel.
Ha megkelt, előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
Megjegyzés / tipp:

sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 38 cm
költség: 1000 Ft
költség egy főre: 125 Ft
elkészítettem: 3 alkalommal
0 komment 1 ember kedveli dorcih
2012.04.06 19:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt belemorzsoljuk, cukros langyos, megolvasztott vajat, fele kacsazsír, aszalt gyümölcsöket, órán keresztül, kilencediket újra, négy vékony, masnik mellé, tésztába nyomunk, kelő tészta, maradék tojásfehérje, levendulaszirup, levendulaszirup, belemorzsoljuk, hőlégkeveréses, hozzákeverjük, tojássárgáját, megolvasztott, elkészítettem, megkelesztjük, Hozzákeverjük, előmelegített, tojásfehérje, kilencediket, gyümölcsöket, szárazbabbal, megolajozva, tojásdrazsé, keverékével, ceruzányira, jégcukorral, sárgabarack, sütőformát, alkalommal, kisodorjuk, megtöltünk, megszórjuk, BL-55 simaliszt, cukor, tojás, natúr joghurt, levendulaszirup, citrom leve reszelt héja, élesztő, csipet, jégcukor díszíteni, cukor tojásdrazsé díszíteni,
Margit szelet
0 komment 6 ember kedveli
Hagymás-szalonnás vörös lencse
0 komment 3 ember kedveli
Citromos áfonyás tejszínes torta
0 komment 3 ember kedveli
Csokis gesztenyegolyó
5 komment 158 ember kedveli
Zserbószelet
1 komment 20 ember kedveli
Csokoládé likőr
1 komment 24 ember kedveli
Yorkshire pudding
0 komment 3 ember kedveli
Színes kockák /sütő nélkül/
0 komment 1 ember kedveli
Meggyleves főzés nélkül pár perc alatt
0 komment 5 ember kedveli
Nizzai saláta
0 komment 1 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 9 ember kedveli
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
0 komment 9 ember kedveli
Tojás fészekben
0 komment 1 ember kedveli
Karácsonyi borkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszos keksztekercs...az unokáim kedvence...
11 komment 468 ember kedveli
Húsos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.